De vaders van Osdorp

vaders van osdorp kaftOp 28 en 29 oktober 1963 hielden ongeveer 60 ouders van de Osdorperweg hun kinderen thuis van school uit protest tegen de slechte onderhoudstoestand van de weg.

Ze wilden hiermee bereiken dat er maatregelen zouden worden genomen om de weg te verbeteren en de veiligheid van hun kinderen te vergroten.

Het verhaal volgt niet alleen de actie, maar geeft ook een beeld van het leven aan de Osdorperweg aan het begin van de woelige jaren zestig.

 

Het verhaal is echter vooral een klein eerbetoon aan al die ouders van de Osdorperweg die zich niets meer gelegen lieten liggen aan de autoriteiten, maar vanwege de zorg voor hun kinderen hun gevoel lieten spreken en voor een paar dagen de wetten en regels aan hun laars lapten.

Prijs: € 17,50 exclusief verzendkosten,  te bestellen door gebruik te maken van het contactformulier onder contact. U kunt ook mailen naar: pijlschel@hetnet.nl. Voor boekhandels waar het boek te verkrijgen is: zie de home pagina.

 

7 gedachten over “De vaders van Osdorp

  1. Ik heb het boekje gelezen over Vaders van Osdorp. Het is echt zo als het was! Ik woonde op de Raasdorperweg 22 en ben een dochter van J G Holla. Mijn broer heeft in de winter ’s avonds bij Henk Wolkers geholpen.

  2. Wij, Rinus Wolkers en Mieke Wolkers-Lucke ( dochter van Frans Lucke, de groenteboer van de Zwaneburgerdijk, thans Peter Pijnacker) hebben net het boek van jou gelezen van “De vaders van Osdorp).
    Ik kan mij dat nog wel herinneren, alhoewel wij er niet bij betrokken waren.
    Mijn vader is Hugo Wolkers (zijn naam wordt nog wel even genoemd in het boek) en wij woonden aan de Zuiderakerweg. Dus meer op Sloten georiënteerd.
    Chris Noordermeer was een broer van mijn moeder, dus een oom van mij, kortom veel bekende namen, en de situatie van toen is bekend.
    Wij wonen als sinds 1979 in Heerhugowaard.
    Een paar weken terug zaten we bij de buren ( en dat is Henny Wolkers, zoon van Henk Wolkers) toen kwam je boek ter sprake, zodoende hebben wij dat nu gelezen.
    Het was heel plezierig om te lezen en we hebben veel napraat.

    Succes met je schrijfkunsten.

    Met vriendelijke groet, Mieke en Rinus Wolkers

    • Thank you for your blog post. Thomas and I are already saving to buy a new e-book on this subject and your writing has made people like us to save our money. Your ideas really responded all our concerns. In fact, more than what we had acknowledged before we ran into your fantastic blog. My partner and i no longer nurture doubts as well as a troubled mind because you have actually attended to the needs in this post. Thanks

  3. Ik hoorde via mijn broer Paul Kroes, over jouw boek Kees.
    Paul is de schrijver van het boek
    ” De kwestie Vrederust “, over de uithuiszetting in febr. 1955 van Gerard en Cor Kroes-Hoogeboom met op dat moment 6 kleine kinderen, een jong gezin, die uit de de Boerderij “Vrederust” weg moesten, gelegen op de oude Osdorperweg, waar nu tuincentrum Osdorp is gevestigd.
    Zij zijn daarop, na heel veel moeite vanwege de woningnood, in een klein dijkhuisje gekomen, aan ook weer de Osdorperweg in
    Oud-Osdorp, waar jouw familie Kees heeft gewoond. Vandaar dat mijn interesse werd gewekt. Enorm interessant om te lezen hoe het leven in die jaren is geweest en hoe snel de tijd is verandert.
    Ik vond het leuk te lezen hoe bekende mensen van ons weer een rol in het leven van de familie Schelling heeft gespeeld.
    Een heel ander boek Kees dan je boek “Een verloren Paradijs” over de Sloterpolder maar zeker ook aan te bevelen. Een mooi familiedocument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *