Rond de Sloterbrug

Platte foto 'rond de Sloterbrug' Verlaat je Amsterdam aan de westelijke kant, dan kom je in de polders. De Baarsjespolder, de Osdorperpolder, de Sloterpolder. Je merkt het amper want de stad is overal, ook in deze polders. Pas als je in Oud-Osdorp belandt of in het dorp Sloten, ligt de stad achter je. Verlaat je Sloten, dan beland je via de Sloterbrug in Badhoevedorp, de Haarlemmermeerpolder.

In de jaren dat Paul Kroes, Jan Loogman, Kees Loogman en Kees Schelling, de vier schrijvers van Rond de Sloterbrug, opgroeiden, waren de dorpsgemeenschappen van Badhoevedorp en Sloten/Oud-Osdorp sterk met elkaar verbonden. Niet alleen door de brug. De bewoners deelden ook de kerken, de voetbalclubs, de scholen, de café’s.

In Rond de Sloterbrug verzamelden zij verhalen uit de tijd dat zij in de omgeving van de Sloterbrug opgroeiden, de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Ze putten daarbij uit eigen – en andermans herinnering. Een boek met verhalen en foto’s over de naoorlogse jaren in Sloten, Oud-Osdorp en Badhoevedorp.

Verhalen over de rode duikboot aan de Sloterweg, de walviskaken in het plantsoen aan de Roerdompstraat, het Köhlerbad, de kampioen van de korte baan Kees van Eikeren, de derby tussen Lijnden en Pancratius, juffrouw Jans Goes uit Oud-Osdorp en de Kromme Tocht die vroeger dwars door Badhoevedorp liep. In totaal 36 verhalen die het waard zijn om nog eens verteld te worden.

Het boek is te bestellen via de website en te koop bij boekhandel Jaspers in Badhoevedorp en boekhandel Meck&Holt in Amsterdam-Osdorp.