Licht, lucht en leven

Vanaf 3 december 2018 is het laatste boek van Kees Schelling, ‘Licht, lucht en leven’, verkrijgbaar via deze website en bij de boekhandel.

U kunt een bericht achterlaten bij contact op deze site. Voor boekhandels waar het boek verkrijgbaar is, zie de home pagina.

In ‘Licht, lucht en leven’ keert Kees Schelling terug naar de voormalige Sloterpolder. In dit boek vertellen veertien vroegere inwoners van dit gebied hun verhaal en geven daarbij een veelzijdig beeld van het polder.

‘Licht, lucht en leven’ vertelt verhalen over tuinderijen onder de rook van Amsterdam, de stadsbevolking die in de hongerwinter de polder introk op zoek naar voedsel, over tuinders die met hun groenteschuitje naar Zeeland trokken om daar hulp te verlenen bij de watersnoodramp, over de scheepswerf in de polder waar de bootjes voor de boeren en de tuinders werden gebouwd, over de oorlog, de honger en het verzet tegen de Duitsers, over een onwrikbaar geloof, maar vooral over het gewone dagelijkse leven van de mensen in de Sloterpolder bij Amsterdam.