Nieuw boek: Smoes

Op 11 mei 2024 verschijnt het nieuwe boek van Kees Schelling, getiteld ‘Smoes, jongerencentrum van Badhoevedorp en Sloten’. 

Jongerencentrum Smoes ging op die dag exact 50 jaar geleden in 1974 van start. Smoes heeft ruim 25 jaar bestaan. In het boek wordt de geschiedenis van het jongerencentrum verteld aan de hand van de herinneringen van verschillende groepen medewerkers die in de loop der jaren actief zijn geweest. Naast het verhaal van Smoes, telt het boek een kleine 200 foto’s en illustraties die een beeld geven van de roemruchte geschiedenis van Smoes.   

Ter introductie van het boek organiseert Kees Schelling in het voormalige Smoes, tegenwoordig het Dorpshuis, in Sloten, vier bijeenkomsten. Tijdens deze ‘opwarmrondjes’ wordt er stilgestaan bij een bepaalde periode uit de geschiedenis van het jongerencentrum. De eerstvolgende (derde) sessie vindt plaats op zondagmiddag 10 maart. Op deze middag wordt stilgestaan bij de roemruchte jaren 80. De periode van de grote optredens van Doe Maar, Herman Brood en Bram Vermeulen. De periode ook van de bijzondere informatieprogramma’s, waar soms wel meer dan 100 mensen op af kwamen. En de tijd van bijzondere feesten en happenings. De middag begint om 14:00 uur. Toegang is gratis. Adres: Nieuwe Akerweg 14 in Amsterdam-Sloten.

De laatste middag is op zondag 8 april. Die middag wordt stilgestaan bij de jaren 90 en het einde van Smoes.

De boekpresentatie vindt plaats op 11 mei, ook dit keer weer in het Dorpshuis. Aanvang 15:00 uur.  

De ingang van Smoes (Foto: Ap de Haan)

De Koe van Smoes (Foto: Willem Kranstauber / Frans van der Werf)