Verhalenbundel Rond de Sloterbrug


Foto op de Sloterbrug

Foto: Soesja Schelling

Samen met de schrijvers Paul Kroes, Jan Loogman en Kees Loogman schreef Kees Schelling een boek met 36 verhalen en foto’s over de naoorlogse jaren in Sloten, Oud-Osdorp en Badhoevedorp.

Het zijn de jaren vijftig en zestig. Vier jongens groeien op in de polders rondom de Sloterbrug. Net als zovelen waaieren ze rond hun twintigste levensjaar uit. Maar in het achterhoofd spelen altijd de verhalen uit hun jeugd over die immer veranderende polders. Verhalen gebaseerd op hun eigen herinneringen en op die van anderen uit Oud-Osdorp, Sloten en Badhoevedorp. Naarmate de jaren verstrijken groeit het besef dat die verhalen niet mogen verdwijnen. En is er het verlangen om terug te blikken. Met de 36 verhalen en vele foto’s in dit boek keren de schrijvers terug naar hun wortels. Ze gaan terug naar de naoorlogse jaren rond de brug. Daarmee zijn de ‘oude’ verhalen nog lang niet allemaal verteld. Dit boek is het eerste in een unieke reeks vol lokale geschiedenis in tekst en beeld.

Het boek is vanaf 25 november verkrijgbaar bij de boekwinkels van Jaspers in Badhoevedorp en Meck & Holt in Amsterdam Osdorp. Het is ook te bestellen via de website.